Novosti

27. 03. 2019. - Business konferencija TIL 2019., transport i logistika jugoistočne europe i dunavskog područja

Dana 27. ožujka 2019. održana je u glavnom gradu Republike Srbije, Beogradu, Business konferencija TIL 2019.

Transport i logistika jugoistočne Europke i dunavskog područja, kojoj su prisustvovali, uz predstavnike svih relevantnih prijevoznika roba željeznicom i istaknuti predstavnici državnih tijela Republike Srbije – Ministarstva građevine, prometa i infrastrukture, Republike Hrvatske – Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Republike Slovenije – Ministarstva infrastrukture i prometa, kao i predstavnici Europske komisije te DG MOVE B2 i TNT – Transportna zajednica.

Uprava trgovačkog društva OV – Održavanja vagona d.o.o., Zagreb, ocijenila je vrlo značajnim i potrebnim sudjelovanje na ovom reprezentativnom skupu, obzirom na osnovnu djelatnost OV – Održavanja vagona d.o.o. koja uključuje kako tekuće, a tako i investicijsko održavanje teretnih vagona. Stoga je Uprava Društva uz aktivno sudjelovanje na konferenciji ostvarila i niz značajnih poslovnih kontakata vezanih uz sadašnje i buduće poslovne odnose sa predstavnicima tvrtki Srbija Voz, Adria Kombi, Tatravagonka, AWT Rail Hu Zrt., kao i više drugih tvrtki zainteresiranih da buduću poslovnu suradnju.

Prepoznajući da je potencijal budućeg razvoja transporta željeznicom u jugoistočnoj Europi i dunavskom području vrlo velik zbog spoja dvaju kontinenata – Europe i Azije, OV – Održavanje vagona d.o.o., kao specijalizirana tvrtka koja pruža usluge održavanja prijevoznicima tereta željeznicom, kroz obavljene prezentacije i ostvarene poslovne kontakte, stvorila je solidan temelj buduće poslovne suradnje sa željezničkim prijevoznicima, a svojim se dosadašnjim radom dokazala kao partner na kojega željeznički prijevoznici mogu ozbiljno računati.

Stoga, ostvarene aktivnosti prilikom održavanja konferencije pružaju mogućnost dizanja ukupnog poslovanja OV – Održavanja vagona d.o.o. na sasvim novu razinu ostvarujući nove dimenzije poslovanja i poslovnih mogućnosti, koje se sigurno ne bi mogle ostvariti bez ovakvog, proaktivnog pristupa, koji bi, u konačnici trebao dovesti, kako do povećanja prijevoza robe željeznicom u ovom dijelu Europe, ali i ostvariti značajniji financijski efekt kako za same sudionike u prijevozu i održavanju vozila te pozitivno utjecati na povećanje prihoda od prijevoza robe željeznicom u svim nacionalnim ekonomijama na ovom području.